Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Röd Curry med Lime

 

Recept

Kycklingfilé
1 Paprika
1 Broccolihuvud
400 ml Kokosmjölk
1 msk Red Curry Paste
1 Vitlöksklyfta
1 Lime
½ Kycklingbuljongtärning
Jasminris

 

 

Valfritt/Varianter/Info

• Nej, Röd curry har inget med indisk gul curry att göra. Red Curry paste är en kryddröra som säljs i små glasburkar som brukar finnas vid den andra asiatiska maten i vanliga mataffärer. Det finns också Grön currypasta, som har en lite annan smak men som kan använda till detta recept i alla fall. Rörorna får sina färger från röda respektive gröna chilifrukter.
• Istället för kyckling kan man använda räkor eller någon slags vit fisk, t ex torsk eller kolja.
• Istället för Lime kan man ta en halv Citron.

 

 

Instruktioner

1. Strimla kycklingen och börja steka i någon slags vanlig matolja. Strimla paprikan och dela broccolin i tämligen små buketter.
2. När man vänt omkring kycklingen lite (den behöver inte vara genomstekt, men fått lite färg på utsidan) så tillsätt ca 1 msk Röd currypasta och pressad vitlök, och ett par matskedar vatten så att kryddorna har något att lösas upp i.
3. Släng sedan i grönsakerna och blanda runt alltsammans ordentligt och fortsätt steka några minuter på ganska hög värme. Rör om ofta och ha i lite mer vatten om det behövs, så att inte kryddorna torkar ut och bränns.
4. Kryddornas smak kommer fram om det får steka ett tag, men det viktigaste är att kycklingen blir genomstekt. Häll sedan på en burk med kokosmjölk och ½-1 dl vatten och låt allt koka upp.
5. Pressa sedan i limesaften och smula i buljongen. Låt det puttra en eller två minuter till, sedan är det klart. TJOFF!

 

.