Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Nudelsoppa med ostronsås och ingefära

 

 

Recept

Kycklingfilé
1 Paprika
1 Gul Lök
Sesamolja
3 msk Soja
1,5 msk Ostronsås
2 tsk Vitvinsvinäger
1 rejäl vitlöksklyfta
Ingefära (Pulver i burk)
Äggnudlar
Chili

 

 

Valfritt/Varianter/Info

• Istället för kyckling så går det lika bra med någon slags biff.
• Självklart får det lika bra med färsk Ingefära om man är lagd åt det hållet. Använder dock aldrig sådan så fråga inte mig hur man ska angripa den.
• Vad som helst som är starkt går bra istället för chili. De jag har använt är antingen en halv röd chilifrukt, eller en liten skrumpen Piri piri, ur burken som har ärvts ner i generationer i min familj sedan senare bronsåldern. Den jäkla burken kommer aldrig att ta slut.
• Sesamolja kan bytas ut mot vanlig matolja om man inte vill chansa och investera i en hel flaska av något man inte ens vet vad det är. Flaskorna är dock ganska små, och sesamolja är FANTASTISKT.

 


Instruktioner

1. Strimla paprika och lök ganska tunt. Lägg i löken tillsammans med matolja i en wokpanna. När wokpannan väl blivit varm så kan man lägga i paprikan också. Stek på låg eller medelhög värme så att inte löken blir bränd. Det kan ta så mycket som 10 minuter innan det är klart. När det verkar någorlunda färdigt, så släng grönsakerna åt helsike, för vem behöver grönsaker?
2. Häll upp ett par msk sesamolja i wokpannan och stek den strimlade kycklingen. Kycklingen tål mer värme så här kan man brassa på lite. Släng på salt om du känner för det.
3. När kycklingen är genomstekt så är det dags att tillsätta sojan, ostronsåsen, vinägern och pressad vitlök. Låt det puttra på i max någon minut, tillsätt sedan ett par dl vatten.
4. Låt det koka upp och tillsätt sedan chili (om det är färsk, skär den i väldigt tunna skivor. Om den är torkad, smula sönder den.) Ha också i Ingefära. (1-2 krm. En bra regel är att man ska tänka ”Jävlars nu hade jag i för mycket ingefära” när man känner lukten, så brukar jag alltid reagera de gånger det senare visat sig att det blev lagom. Eller så kan man göra som en normal människa och helt enkelt smaka av.)
5. Ha i grönsakerna. Förutsatt att du inte missförstod min puckade humor och faktiskt slängde dem åt helsike. I sådana fall… ha inte i grönsakerna.
6. Låt det hela puttra lite till. Ha eventuellt i lite mer vatten. Det ska se ganska blaskigt ut men SMAKA intensivt som en käftsmäll. Fast det ska ju inte vara så intensivt att det blir äckligt, så klart.
7. Servera med äggnudlar, helst den krulliga varianten. TJOFF!
 

 

.